čo znamená led

LED je druh polovodiča, ktorý vyžaruje svetlo, keď mu dáte nejaké napätie.Jeho spôsob výroby svetla je takmer žiarivka a plynová výbojka.LED nemá vlákno a jej svetlo nie je generované zahrievaním vlákna, to znamená, že negeneruje svetlo tým, že umožňuje prúdenie prúdu cez dva terminály.LED vyžaruje elektromagnetické vlny (veľmi vysoká frekvencia vibrácií), keď tieto vlny dosahujú nad 380nm a pod 780nm, vlnová dĺžka v strede je viditeľné svetlo, viditeľné svetlo, ktoré môžu vidieť ľudské oči.

Svetelné diódy môžeme rozdeliť aj na obyčajné monochromatické svetelné diódy, vysokosvietivé svetelné diódy, svetelné diódy s ultravysokým jasom, svetelné diódy meniace farbu, blikajúce svetelné diódy, napäťovo riadené svetelné diódy, infračervené svetelné diódy a svetelné diódy so záporným odporom.

aplikácia:

1. Indikátor napájania striedavým prúdom

Pokiaľ je obvod pripojený k 220V/50Hz AC napájaciemu vedeniu, LED bude svietiť, čo znamená, že napájanie je zapnuté.Hodnota odporu rezistora R obmedzujúceho prúd je 220 V/IF.

2. Kontrolka prepínača striedavého prúdu

Použite LED ako obvod pre kontrolky prepínača žiarovky.Keď je spínač odpojený a žiarovka zhasne, prúd vytvorí slučku cez R, LED a žiarovku EL a LED sa rozsvieti, čo je vhodné pre ľudí, aby našli spínač v tme.V tomto okamihu je prúd v slučke veľmi malý a žiarovka sa nerozsvieti.Keď je spínač zapnutý, žiarovka sa rozsvieti a LED zhasne.

3. Kontrolka sieťovej zásuvky

Obvod, ktorý používa dvojfarebnú (spoločnú katódu) LED ako kontrolku pre sieťovú zásuvku.Napájanie zásuvky sa ovláda spínačom S. Keď svieti červená LED, zásuvka je bez prúdu;keď svieti zelená LED, zásuvka je pod napätím.


Čas odoslania: 15. august 2022
WhatsApp online chat!